ΥΛΙΚΑ :
- 500 γρ. νιφάδες βρώμης
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 180 γρ. μέλι ή πετιμέζι ή σιρόπι αγαύης
- 400 γρ. τριμμένο μήλο χωρίς φλούδα
- 14 γρ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 120 γρ καρύδια κοπανισμένα
- 80γρ. σταφίδες
- 1/2 κ.γ φυσική βανίλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμό από λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα ταψί βάζετε μια λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.
- Τοποθετείτε όλα τα υλικά, εκτός από το μήλο, σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε.
- Τρίβετε τα μήλα από την λεπτή μεριά του τρίφτη και τα ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Προσθέτετε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα και ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 45 – 50 λεπτά. Στα 25 λεπτά ανακατεύετε ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνετε μετά από 5 – 8 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει και διατηρείστε σε ένα γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς.