ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ :

  • 500 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. μέλι ή πετιμέζι ή σιρόπι αγαύης
  • 400 γρ. τριμμένο μήλο χωρίς φλούδα
  • 14 γρ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 120 γρ καρύδια κοπανισμένα
  • 80γρ. σταφίδες
  • 1/2 κ.γ φυσική βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε ένα ταψί βάζετε μια λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.
  • Τοποθετείτε όλα τα υλικά, εκτός από το μήλο, σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε.
  • Τρίβετε τα μήλα από την λεπτή μεριά του τρίφτη και τα ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  • Προσθέτετε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 45 – 50 λεπτά. Στα 25 λεπτά ανακατεύετε ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνετε μετά από 5 – 8 λεπτά.
  • Αφήνετε να κρυώσει και διατηρείστε σε ένα γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή