ΥΛΙΚΑ :
- 100 γρ. βρώμη
- 100 γρ. ωμοί ξηροί καρποί χοντροκομμένοι ( 30 γρ. αμύγδαλα, 25 γρ. καρύδια, 25 γρ. φουντούκια )
- 50 γρ. σπόρους ( 25 γρ. κολοκυθόσπορους, 25 γρ. ηλιόσπορους )
- 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια ( 50 γρ. μάνγκο, 50 γρ. δαμάσκηνα, 50 γρ. σταφίδες )
- 1 κ.γ. κανέλα
- 3 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΛΕΣΗ :
- Ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά στο ταψί ή σε πυρέξ και τα ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε το μέλι με το λάδι και τα προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
- Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 – 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
- Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει τελείως πριν το μεταφέρετε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Κρατάει για 1 μήνα.