ΥΛΙΚΑ :
- 6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκοι
- 150 γρ. νιφάδες βρώμης ( κουάκερ )
- 3 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 100 γρ. χοντροτριμμένα καρύδια
- 3 ώριμα φρούτα ( π.χ. μήλα και μπανάνες )
- 1 βανίλια
- ½ κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 4 κ.σ. μέλι για από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Αναμειγνύετε τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φρούτα.
- Στην συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια, τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμειγνύετε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.
- Βάζετε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
- Προτού κρυώσει, το περιχύνετε με το μέλι.
TIP:
- Το αποτέλεσμα είναι αρκετά άγλυκο. Αν το θέλετε πιο γλυκό, διαλέξτε ή πολύ ώριμες μπανάνες ή βάλτε 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη στο μείγμα.
- Μια πρόταση ακόμη είναι να προσθέσετε ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο για το άρωμα, αλλά και 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο για πιο γλυκιά γεύση.