ΥΛΙΚΑ : ( για 5 – 6 κρέπες )
- 250 γρ. νιφάδες βρώμης
- 500 ml γάλα αμυγδάλου ( χωρίς ζάχαρη )
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό ( φρέσκο )
- 2 κ.γ ζάχαρη καρύδας
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μπολάκι βάζετε τη βρώμη, το γάλα , το αλάτι, το λάδι και τα ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια προσθέτετε και το αυγό , τη ζάχαρη και τα χτυπάτε όλα μαζί.
- Αφήνετε το χυλό στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Την επόμενη μέρα ( κατά προτίμηση ) σε ένα τηγάνι προσθέτετε λίγο λάδι και λίγο από το μείγμα.
- Μπορείτε να την γεμίσετε είτε με αλμυρά είτε με γλυκά υλικά. Μια ωραία ιδέα με αλμυρά υλικά είναι :
– τυρί κίτρινο , ντοματίνια, σπόρους chia και γαρνιτούρα αβοκάντο ή ψητά / ωμά λαχανικά
- Στην γλυκιά μπορείτε να πρόσθεσετε:
– μέλι – κακάο , σπόρους chia , αμύγδαλα και gojji berries
– ταχίνι ή φυστικοβούτυρο με φρέσκα φρούτα μπανάνα ή κεράσια και ξηρούς καρπούς της επιλογής σας ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη
Αν την επόμενη μέρα ο χυλός είναι πολύ σφιχτός αραιώνετε με λίγο γάλα αμυγδάλου.