ΥΛΙΚΑ :
- 75 γρ. βρώμης
- 40 γρ. φυστίκια
- 2 κ.σ. ηλιόσπορους
- 65 γρ. φυστικοβούτυρο
- 65 γρ. ταχίνι
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 2 κ.σ. χαρουπόμελο
- 5 αποξηραμένα σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Τοποθετείτε τις νιφάδες βρώμης σε ένα ταψί και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά ώστε να καβουρδιστούν.
- Σε ένα μπωλ αναμειγνύετε τη βρώμη, τα φυστίκια, τους ηλιόσπορους, τα σύκα και το κακάο.
- Σε ένα άλλο ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά ( αν είναι σκληρή η υφή τους τα ζεσταίνετε πρώτα λίγο να μαλακώσουν ) και τα προσθέτετε στο μπωλ με τη βρώμη ανακατεύοντας και πάλι όλα τα υλικά μαζί.
- Βάζετε λαδόκολλα σε μια φόρμα, απλώνετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πρωτού το κόψετε σε κομμάτια.