Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα αλεύρι ( ολικής άλεσης)
- 1 κούπα βρώμη
- ½ κούπα λάδι
- ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
- 4-5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή μέλι
- ¼ κ.γ σόδα
- ¼ κ.γ αλάτι
- κανέλλα
- 1 βανίλια
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- ξηροί καρποί (προαιρετικά)
- σταφίδες
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι (δεν χρειάζεται μίξερ), να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Αφηνουμε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε τα μπισκοτάκια στρογγυλά ή οβάλ και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα.
- Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε από πάνω με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10′.