ΥΛΙΚΑ :
- 1 κούπα αλεύρι ( ολικής άλεσης )
- 1 κούπα βρώμη
- ½ κούπα λάδι
- ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
- 4 – 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή μέλι
- ¼ κ.γ σόδα
- ¼ κ.γ αλάτι
- κανέλα
- 1 βανίλια
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- ξηροί καρποί ( προαιρετικά )
- σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι ( δεν χρειάζεται μίξερ ) ώστε να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Αφήνετε τη ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθετε τα μπισκοτάκια στρογγυλά ή οβάλ και τα απλώνετε σε λαδόκολλα.
- Προαιρετικά πασπαλίζετε με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.