Υλικά:
· 1 μέτριο μπρόκολο
· 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( προτιμάμε το αλεύρι ολικής αλέσεως )
· 1/2 φλ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. αλάτι
· 1κ.γ. πιπέρι
· 1-2 κ.σ.βρώμη
· 1 κ.γ. κουρκουμά
Εκτέλεση :
· Αλέθουμε το μπρόκολο στο μούλτι.
· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
· Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πλάθουμε την ζύμη μας.
· Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
· Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα μπιφτέκια μας.
· Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σημείωση: Τα μπιφτέκια μπορούν αντίστοιχα να γίνουν με κουνουπίδι μειώνοντας την ποσότητα του αλευριού σε 1-2 κ.σ.