ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

ΥΛΙΚΑ :

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο (προτιμάτε στήθος)
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 καρότο τριμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ½ κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1/2 κ.σ. κάρυ
  • ½ κ.γ. σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο (ελάχιστο για να μην κολλήσουν *)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά.
  • Πλάθετε το μίγμα σε μπιφτέκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

EXTRATIP :

Μπορείτε εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο να πασπαλίσετε λίγη τριμμένη βρώμη στον πάτο του ταψιού πριν τα τοποθετήσετε για ψήσιμο ώστε να μην κολλήσουν.

 

Κοινοποιήστε:

On Key

Related Posts

ζυμαρικά με αβοκάντο

Ζυμαρικά με αβοκάντο

Τα ζυμαρικά με αβοκάντο είναι ένα φαγητό πλούσιο σε ω3 και ω6 λιπαρά, βιταμίνη c και αντιοξειδωτικά. Μαγειρεύεται πολύ γρήγορα, έχει τέλεια υφή και τρώγεται τόσο ζεστό όσο και κρύο. Υλικά για 2 μερίδες ζυμαρικά με αβοκάντο 250 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ολικής 1 αβοκάντο πολύ ώριμο 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό με πλήρη λιπαρά

κρέμα κινόα

Κρέμα κινόα με χαρουπάλευρο

Σούπερ πρωτεϊνικό πρωινό για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την ημέρα τους δυναμικά. Η κρέμα κινόα είναι πλήρης σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα. Είναι επίσης άκρως χορταστική και πλούσια σε φυτικές ίνες! Υλικά που θα χρειαστείτε 200ml φυτικό γάλα ή ό,τι γάλα θέλετε 3 κουταλιές της σούπας Νιφάδες κινόα Κανέλλα 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο

κρέμα κεχρί φωτογραφία

Κρέμα Κεχρί

Η κρέμα κεχρί είναι ιδανική για βρεφάκια 6 μηνών και πάνω αλλά για όλους εμάς σαν επιλογή για πρωινό ή απογευματινό μετά προπονητικό σνακ! Υλικά που θα χρειαστείτε 3 κουταλιές σούπας νιφάδες κεχριού 200-250ml νερό ή γάλα (φόρμουλα περίπου 6 μεζούρες ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε ) κανέλλα 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο καρπών (πχ

Scroll to Top