Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ)

Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ)

ΥΛΙΚΑ:

· 1 κιλό βρασμένα ρεβίθια

· 3-4 μεγάλα κρεμμύδια

· 4 σκελίδες σκόρδο

· 5-6 φύλλα φρέσκου ψιλοκομμένου δυόσμου

· 4 -5 κ.σ. ελαιόλαδο

· Αλάτι

· Πιπέρι

· 1 μέτριο λεμόνι

· 1-2 κ.γ κύμινο

· 1 κ.γ πάπρικα

· 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο

· 2 κ.γ κάρυ

· 2 κ.γ. ρίγανη

· 4-6 κ.σ. νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ ώστε να γίνουν πούδρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12-24 ώρες.

· Βράζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 35-40 λεπτά και ξαφρίζουμε τακτικά . Αλλάζουμε 1-2 φ. το νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.

· Μαραίνουμε το κρεμμύδι για 10-15 λεπτά σε λάδι ή νερό (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα) και κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο να μαραθεί για 1 λεπτό περίπου ,αφού πρώτα το έχουμε πολτοποιήσει με πρέσα.

· Προσθέτουμε τον δύοσμο στο μείγμα σκόρδου –κρεμμυδιού αφού τον έχουμε πλύνει κ ψιλοκόψει.

· Όταν έχουν βράσει τα ρεβίθια κρατάμε λίγο από το νερό, τα σουρώνουμε, προσθέτουμετο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ξεκινάμε να τα πολτοποιήσουμε. Αυτό το κάνουμε είτε με ραβδομπλέντερ, είτε λίγα-λίγα σε ένα δυνατό μούλτι. Προσθέτουμε λίγο νερό.

· Προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι στο μείγμα ρεβυθιών και συμπληρώνουμε όπου χρειάζεται.

· Προσθέτουμε στο μείγμα των πολτοποιημένων ρεβυθιών το μείγμα κρεμμύδι με σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.

· Προσθέτουμε την βρώμη που έχουμε αλέσει και ανακατεύουμε καλά .Προσθέτουμε κ παραπάνω βρώμη εάν είναι πολύ υγρό το μείγμα μας.

· Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε.

· Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει και να ενωθούν οι μυρωδιές για 3-4 ώρες.

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 και ξεκινάμε να πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μας.

· Τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 20-25 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σερβίρουμε με σαλάτα ή σε αραβική πίτα ή με βρασμένο καστανό ρύζι.

Κοινοποιήστε:

On Key

Related Posts

ζυμαρικά με αβοκάντο

Ζυμαρικά με αβοκάντο

Τα ζυμαρικά με αβοκάντο είναι ένα φαγητό πλούσιο σε ω3 και ω6 λιπαρά, βιταμίνη c και αντιοξειδωτικά. Μαγειρεύεται πολύ γρήγορα, έχει τέλεια υφή και τρώγεται τόσο ζεστό όσο και κρύο. Υλικά για 2 μερίδες ζυμαρικά με αβοκάντο 250 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ολικής 1 αβοκάντο πολύ ώριμο 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό με πλήρη λιπαρά

κρέμα κινόα

Κρέμα κινόα με χαρουπάλευρο

Σούπερ πρωτεϊνικό πρωινό για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την ημέρα τους δυναμικά. Η κρέμα κινόα είναι πλήρης σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα. Είναι επίσης άκρως χορταστική και πλούσια σε φυτικές ίνες! Υλικά που θα χρειαστείτε 200ml φυτικό γάλα ή ό,τι γάλα θέλετε 3 κουταλιές της σούπας Νιφάδες κινόα Κανέλλα 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο

κρέμα κεχρί φωτογραφία

Κρέμα Κεχρί

Η κρέμα κεχρί είναι ιδανική για βρεφάκια 6 μηνών και πάνω αλλά για όλους εμάς σαν επιλογή για πρωινό ή απογευματινό μετά προπονητικό σνακ! Υλικά που θα χρειαστείτε 3 κουταλιές σούπας νιφάδες κεχριού 200-250ml νερό ή γάλα (φόρμουλα περίπου 6 μεζούρες ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε ) κανέλλα 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο καρπών (πχ

Scroll to Top