Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ)

Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ)

ΥΛΙΚΑ:

· 1 κιλό βρασμένα ρεβίθια

· 3-4 μεγάλα κρεμμύδια

· 4 σκελίδες σκόρδο

· 5-6 φύλλα φρέσκου ψιλοκομμένου δυόσμου

· 4 -5 κ.σ. ελαιόλαδο

· Αλάτι

· Πιπέρι

· 1 μέτριο λεμόνι

· 1-2 κ.γ κύμινο

· 1 κ.γ πάπρικα

· 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο

· 2 κ.γ κάρυ

· 2 κ.γ. ρίγανη

· 4-6 κ.σ. νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ ώστε να γίνουν πούδρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12-24 ώρες.

· Βράζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 35-40 λεπτά και ξαφρίζουμε τακτικά . Αλλάζουμε 1-2 φ. το νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.

· Μαραίνουμε το κρεμμύδι για 10-15 λεπτά σε λάδι ή νερό (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα) και κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο να μαραθεί για 1 λεπτό περίπου ,αφού πρώτα το έχουμε πολτοποιήσει με πρέσα.

· Προσθέτουμε τον δύοσμο στο μείγμα σκόρδου –κρεμμυδιού αφού τον έχουμε πλύνει κ ψιλοκόψει.

· Όταν έχουν βράσει τα ρεβίθια κρατάμε λίγο από το νερό, τα σουρώνουμε, προσθέτουμετο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ξεκινάμε να τα πολτοποιήσουμε. Αυτό το κάνουμε είτε με ραβδομπλέντερ, είτε λίγα-λίγα σε ένα δυνατό μούλτι. Προσθέτουμε λίγο νερό.

· Προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι στο μείγμα ρεβυθιών και συμπληρώνουμε όπου χρειάζεται.

· Προσθέτουμε στο μείγμα των πολτοποιημένων ρεβυθιών το μείγμα κρεμμύδι με σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.

· Προσθέτουμε την βρώμη που έχουμε αλέσει και ανακατεύουμε καλά .Προσθέτουμε κ παραπάνω βρώμη εάν είναι πολύ υγρό το μείγμα μας.

· Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε.

· Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει και να ενωθούν οι μυρωδιές για 3-4 ώρες.

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 και ξεκινάμε να πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μας.

· Τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 20-25 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σερβίρουμε με σαλάτα ή σε αραβική πίτα ή με βρασμένο καστανό ρύζι.

Κοινοποιήστε:

On Key

Related Posts

ζυμαρικά με αβοκάντο

Ζυμαρικά με αβοκάντο

Τα ζυμαρικά με αβοκάντο είναι ένα φαγητό πλούσιο σε ω3 και ω6 λιπαρά, βιταμίνη c και αντιοξειδωτικά. Μαγειρεύεται πολύ γρήγορα, έχει τέλεια υφή και τρώγεται τόσο ζεστό όσο και κρύο. Υλικά για 2 μερίδες ζυμαρικά με αβοκάντο 250 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ολικής 1 αβοκάντο πολύ ώριμο 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό με πλήρη λιπαρά

κρέμα κεχρί φωτογραφία

Κρέμα Κεχρί

Η κρέμα κεχρί είναι ιδανική για βρεφάκια 6 μηνών και πάνω αλλά για όλους εμάς σαν επιλογή για πρωινό ή απογευματινό μετά προπονητικό σνακ! Υλικά που θα χρειαστείτε 3 κουταλιές σούπας νιφάδες κεχριού 200-250ml νερό ή γάλα (φόρμουλα περίπου 6 μεζούρες ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε ) κανέλλα 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο καρπών (πχ

Σεμινάρια διατροφής

Η εκπαίδευση είναι το κλειδί… Για εύκολο υπολογισμό μεγέθους μερίδας και ποσοτήτων Οικογενειών και παιδιών για υιοθέτηση υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου διατροφής Εκπαιδευτικών και μαθητών για υγιεινές επιλογές τροφών στο σχολείο Αθλητικών ακαδημιών και συλλόγων για την αξία της αθλητικής διατροφής και τρόπους υιοθέτησης της Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε πως μπορείτε και εσείς

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για Απώλεια-Συντήρηση- Αύξηση Βάρους Εγκυμοσύνη- Θηλασμό Παθολογικές καταστάσεις όπως Σακχαρώδης διαβήτης Υπερταση Αυξημένη χοληστερόλη- τριγλυκερίδια Νεφροπάθεια Καρδιαγγειακά νοσήματα Καρκίνος Δυσκοιλιότητα Σπαστική κολίτιδα και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου Παιδική-εφηβική Παχυσαρκία Δυσανεξία στη λακτόζη και στην γλουτένη Χορτοφάγους Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, νυκτερινή υπερφαγία) Παρακολούθηση και καθοδήγηση αθλητών και αθλητικών ακαδημιών

Scroll to Top