ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )

  • 1 κιλό σουπιές
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ κιλό άγρια χόρτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 3 – 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Καθαρίζετε, πλένετε τις σουπιές και τις κόβετε σε κομμάτια.
  • Κόβετε σε φέτες το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τα αχνίζετε με λίγο νερό.
  • Ρίχνετε τις σουπιές, προσθέτετε λίγο επιπλέον νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.
  • Σβήνετε με κρασί, ρίχνετε τη ντομάτα και αφήνετε να σιγοβράσουν.
  • Όταν μαλακώσουν ρίχνετε το σπανάκι, τα αγριόχορτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε το φαγητό.
  • Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή