ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )
- 1 κιλό σουπιές
- ½ κιλό σπανάκι
- ½ κιλό άγρια χόρτα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 3 – 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Καθαρίζετε, πλένετε τις σουπιές και τις κόβετε σε κομμάτια.
- Κόβετε σε φέτες το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τα αχνίζετε με λίγο νερό.
- Ρίχνετε τις σουπιές, προσθέτετε λίγο επιπλέον νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.
- Σβήνετε με κρασί, ρίχνετε τη ντομάτα και αφήνετε να σιγοβράσουν.
- Όταν μαλακώσουν ρίχνετε το σπανάκι, τα αγριόχορτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε το φαγητό.
- Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.