ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ) :
· 500γρ.γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες )
· ½ κιλό σπανάκι
· 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
· ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
· 1 φλ. πλιγούρι
· 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
· 2/3 φλ. ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Πιπέρι
· 1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε κυβάκια
· 500ml χυμό ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Μαραίνω το κρεμμύδι το ξερό και το κρεμμύδι το φρέσκο σε λίγο νεράκι σε μια κατσαρόλα.
· Προσθέτω το σπανάκι (μπορεί να είναι είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο ) στην κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί μαζί με το κρεμμύδι.
· Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό ντομάτας και τα κυβάκια της φρέσκιας ντομάτας και λίγο νερό για να ξεκινήσει ο βρασμός.
· Προσθέτω τον άνηθο ψιλοκομμένο.
· Τέλος προσθέτω το αλάτι κ το πιπέρι.
· Μαγειρεύω για περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
· Ξεπλένω το πλιγούρι σε ένα μπολάκι με νερό και το προσθέτω στην κατσαρόλα.
· Προσθέτω και τις γαρίδες 5 λεπτά αφότου πρόσθεσα το πλιγούρι.
· Σιγοβράζω για ακόμη 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
· Λίγο πριν βγάλω το φαγητό από την φωτιά προσθέτω το ελαιόλαδο.