ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ) :
· 2 στήθη κοτόπουλου
· ½ κιλό σπανάκι
· ½ σκελίδα σκόρδο
· 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
· ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
· 1 συσκευσία μανιτάρια 200γρ.
· 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
· 2/3 φλ. ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Πιπέρι
· 500ml χυμό ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Μαραίνω το κρεμμύδι το ξερό ,το κρεμμύδι το φρέσκο ,τα μανιτάρια και στο τέλος το σκόρδο σε λίγο νεράκι σε μια κατσαρόλα.
· Κόβω τα στήθη κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι κ το σκόρδο για να ασπρίσουν και να τα θωρακίσω.
· Προσθέτω το σπανάκι (μπορεί να είναι είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο ) στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο για να μαραθεί.
· Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό για να ξεκινήσει ο βρασμός.
· Προσθέτω τον άνηθο ψιλοκομμένο.
· Τέλος προσθέτω το αλάτι κ το πιπέρι.
· Μαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
· Λίγο πριν βγάλω το φαγητό από την φωτιά προσθέτω το ελαιόλαδο.