ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ :

  • 80 γρ.βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 75 γρ. αλεύρι γοχ
  • λίγο εκγχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ τη ζάχαρη καρύδας ώστε να γίνει σκόνη μαζί με το κορν φλάουρ.
  • Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε το μείγμα ώστε να γίνει λείο.
  • Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάτε τα ασπράδια αυγών να γίνουν μαρέγκα, προσθέτετε τη βανίλια και τα ενώνετε με το βούτυρο.
  • Στρώνετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά , βάζετε μικρές κουταλιές και τις απλώνετε κάθετα πολύ καλά.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 6 λεπτά.
  • Τα βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσουν λίγο ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε τα τυλίγετε ένα ένα. Γεμίζετε με μερέντα ή υλικά της αρεσκείας σας.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή