Συνταγές

ΩΜΟΦΑΓΙΚΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΤΕΜΑΧΙΑ:

1 ½ φλ. αποξηραμένους χουρμάδες

½ κούπα σταφίδες (κατά προτίμηση μαύρες )

¼ φλ. αμύγδαλα ωμά και ανάλατα

¼ φλ. καρύδια

3 κ.σ. ινδική καρύδα

1 κ.γ.κανέλλα Κευλάνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ,πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα

Προαιρετικά κυλάμε τα μπαλάκια στην τριμμένη καρύδα για extra γεύση!!

Θερμίδες : 90 ανά τμχ.

ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ-CINAΜΜON ROLLS

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 1,5% λιπαρά

½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

½ κ.γ. αλάτι

2 + ¼ κ.γ. μαγιά

4 + ½ φλ.τσαγιού αλεύρι ολικής

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

5 κ.σ. καστανή ζάχαρη

5κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

2κ.γ. κανέλλα

½ κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γάλα, την μαργαρίνη, το αλάτι κ την ζάχαρη
  2. Παπαλίστε τη μαγιά στην κορυφή του μείγματος κ περιμένετε για 10-15 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα
  3. Ρίξτε σταδιακά το αλύρι μέσα στο μπολ
  4. Εαν η ζύμη είναι ακόμη υγρή προσθέστε κι άλλο αλέυρι
  5. Αλευρώστε μια επιφάνεια κ ζυμώστε τη ζύμη για 5 λεπτά
  6. Αφήστε την να ξεκουραστεί

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το κακάο κ την κανέλλα
  2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα
  3. Βουρτσίστε την επιφάνεια της ζύμης με την λιωμένη μαργαρίνη
  4. Πασπαλίστε την επιφάνεια με το μείγμα της ζάχαρης
  5. Τυλίξτε την ζύμη προσεκτικά σαν ρολό σφραγίζοντας τις άκρες
  6. Ψήσιμο στον φούρνο στους 180oCγια 35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα

Θερμίδες :80 ανά τμχ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα αλεύρι ( ολικής άλεσης)
  • 1 κούπα βρώμη
  • ½ κούπα λάδι
  • ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 4-5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή μέλι
  • ¼ κ.γ σόδα
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • κανέλλα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • ξηροί καρποί (προαιρετικά)
  • σταφίδες

Εκτέλεση:

1) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι (δεν χρειάζεται μίξερ), να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.

2) Αφηνουμε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο.

3) Πλάθουμε τα μπισκοτάκια στρογγυλά ή οβάλ και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα.

4) Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε από πάνω με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10'.

 

ΜΟΥΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 αβοκάντο αρκετά ώριμο
  • 2 κ.σ. χαρουπάλευρο ή κακάο ωμό
  • 1κ.γ μέλι
  • Κανέλλα
  • ½ μπανάνα
  • Προαιρετικά 1 κ.γ τριμμένο αμύγδαλο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ. ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

ΚΕΦΙΡ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ:

1φλ.τσαγιού κεφίρ

1κ.σ. αλεσμένος λιναρόσπορος

3κ.σ. βρώμη

2κ.σ. σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικα μαζι και καταναλώνουμε την ίδια στιγμή.

(Μπορούμε να αφήσουμε το μείγμα από το βράδυ στο ψυγείο ,για να μαλακώσει η βρώμη)

ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 320 ανά μερίδα