ΥΛΙΚΑ : ( για 3 μερίδες )
- 150γρ. πλιγούρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 αγγούρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Προσθέτετε το πλιγούρι σε 200ml ζεστό νερό ( ή ανάλογα με τις οδηγίες συσκευασίας ) και αφήνετε να μουλιάσει για 2-3 ώρες . Σουρώνετε το πλιγούρι.
- Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό , την ντομάτα ,το κρεμμύδι και το αγγούρι και ανακατεύετε μαζί με το πλιγούρι.
- Προσοχή! Βγάζετε τους σπόρους της ντομάτας για να μη «νερουλιάσει» το μείγμα. Προσθέτετε λάδι, αλάτι, τον χυμό λεμονιού και αφήνετε την σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- To ταμπουλέ φυλάσσεται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες και είναι πολύ πιο εύγευστο την δεύτερη ημέρα. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθι και καρότο για έξτρα γεύση.