Υλικά για 3 μερίδες :
- 150γρ. πλιγούρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 αγγούρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χυμός 1 λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε το πλιγούρι σε 200ml ζεστό νερό(ή ανάλογα με τις οδηγίες συσκευασίας ) κ αφήνουμε να μουλιάσει για 2-3 ώρες .
- Σουρώνουμε το πλιγούρι
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό , την ντομάτα ,το κρεμμύδι κ το αγγούρι και ανακατεύουμε με το μείγμα από πλιγούρι
- Προσοχή. Βγάζουμε τους σπόρους της ντομάτας για να μη «νερουλιάσει» το μείγμα
- Προσθέτουμε λάδι αλάτι και τον χυμό λεμονιού, ίσως και λίγο χοντρό αλάτι
- Αφήνουμε την σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε
EXTRA TIP 1: το ταμπουλέ φυλλάσεται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες και είναι πολύ πιο εύγευστο την δεύτερη ημέρα !
EXTRA TIP 2: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθι και καρότο για έξτρα γεύση!
Θερμίδες ανά μερίδα : 240