ΥΛΙΚΑ ( για 2 μερίδες ) :
- 1 λίτρο νερό ( προαιρετικά ζωμό λαχανικών )
- 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζ. τραχανά ξινό
- 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι
- 30 γρ. ανθότυρο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βράζετε το νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας με τον τραχανά.
- Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να πάρει βράση.
- Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ανθότυρο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.