ΥΛΙΚΑ ( για 8 μεγάλα μπισκότα):
· 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
· 1 αυγό
· 15γρ. μαργαρίνη
· 1 κ.σ. ταχίνι
· 80γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως (κοσκινισμένο)
· 1 κ.σ. μέλι
· 1 κ.γ. κανέλλα
· Σκόνη τζίνζερ (προαιρετικά)
· Γαρύφαλλο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Πολτοποιούμε σε ένα μπολ την μπανάνα με ένα πιρούνι κ χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
· Λιώνουμε σε ενά κατσαρολάκι την μαργαρίνη μαζί με το μέλι κ το ταχίνι.
· Χτυπάμε σε ένα καθαρό σκεύος το ασπράδι του αυγού με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέτουμε 4 κ.σ. απο την λιωμένη μπανάνα,τον κρόκο του αυγού και τέλος το μίγμα με το ταχίνι κ το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
· Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
· Αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά.
· Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 160οC για περίπου 30 λεπτά.
Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη μας σταφίδες ή κακάο ή ξηρούς καρπούς ή ξύσμα πορτοκαλιού και να δώσουμε την γεύση που θέλουμε.