ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )
- 250γρ. φακές
- ½ φλ. ρύζι ακατέργαστο ( ή πληγούρι )
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο αποξηραμένο
- 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
- 1 καρότο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Μουλιάζετε τις φακές από την προηγούμενη για να είναι πιο εύπεπτες.
- Την επόμενη τις στραγγίζετε και τις βράζετε μαζί με το σκόρδο, το καρότο, το λιωμένο κρεμμύδι σε 1 ½ λίτρο νερό για 30 λεπτά περίπου.
- Μόλις το φαγητό αρχίζει να χυλώνει, προσθέτετε το ρύζι.
- Συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
- Στη συνέχεια προσθέστε τον ντοματοχυμό, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράζετε για 10 λεπτά ακόμα και λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο.