ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ:
· 3 κονσέρβες τόνου σε νερό (110γρ.η μία)
· 400γρ. βρασμένες φακές
· 400γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
· 5κ.σ. κάπαρη
· 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
· 5 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
· 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
· 2 καρότα τριμμένα
· 6 κ.σ. ελαιόλαδο
· ½ ματσάκι μαιντανό
· 1/3 ματσάκι δυόσμο
· Αλάτι, πιπέρι
· Ξύσμα απο 2 λεμόνια ή λάιμ βιολογικά κ ακέρωτα
· 1φλ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
· 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
· 5 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και τον σπάμε σε ένα μπολ.
· Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
· Προσθέτουμε στο μπολ με τον τόνο το ελαιόλαδο με το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
· Γαρνίρουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικο και λίγο δυόσμο.