ΥΛΙΚΑ:
· 750ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
· 60ml μεταλλικό νερό
· 2κ.σ. άγαρ-άγαρ σε σκόνη
· 1 κάψουλα προβιοτικών
· 2 ακτινίδια κομμένα σε φέτες
· 1 πρέζα κανέλλα
· 3 κ.σ. τριμένο αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Βάζουμε σε ένα μπολ το άγαρ-άγαρ με το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
· Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
· Προσθέτουμε το μείγμα του άγαρ άγαρ στο κατσαρολάκι με το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το άγαρ άγαρ.
· Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
· Ανακατεύουμε με μια μαρίς μέχρι να πιάσει το μείγμα τους 45οC.
· Aνοίγουμε την κάψουλα και την ρίχνουμε το περιεχόμενό της στο μείγμα με το ρόφημα αμυγδάλου.
· Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μοιράζουμε σε πήλινα ή πυρίμαχα μπολ το μείγμα.
· Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και τα μεταφέρουμε στον φούρνο όπου τα αφήνουμε για 4 ώρες στους 50οC.
· Aφαιρούμε τα μπολ από τον φούρνο και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξει.
· Αφρατεύουμε το γιαούρτι στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα και σερβίρουμε με φέτες από ακτίνιδιο , κανέλλα και τριμμένο αμύγδαλο.
· Κλείνουμε αεροστεγώς με μεμβράνη και συντηρούμε έως 6 ημέρες στο ψυγείο.