ΥΛΙΚΑ:
· 250γρ. ρεβύθια βρασμένα
· 70γρ. ελαιόλαδο
· 60γρ. ταχίνι
· Χυμό από 1 ½ λεμόνι
· Αλάτι, πιπέρι
· ½ κ.γ.Κύμινο
· ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
· Σουμάκ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Μουλιάζω τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα τα βράζω σε αλατισμένο νερό.
· Τοποθετώ όλα τα υλικά στο μούλτι και αλέθω μέχρι να πάρω μια ομοιογενή κρέμα.
· Προσθέτω μπαχαρικά και λεμόνι ανάλογα τις προτιμήσεις.
· Εάν το μείγμα βγει πολύ πηχτό για τις προτιμήσεις σας ,αραιώνετε με λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ρεβύθια.