Σπιτική λαδένια πίτα Κιμώλου

Σπιτική λαδένια πίτα Κιμώλου

ΥΛΙΚΑ:

· 350ml χλιαρό νερό

· 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

· 20γρ. λάδι

· 12γρ. αλάτι

· 600γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως για όλες τις χρήσεις

· Ρίγανη

· 1 ντομάτα σε ροδέλες

· 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες

· 100γρ. ελιές σε ροδέλες

· 100γρ. τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά ή ανθότυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά και από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι χωρίς να το ανακατέψουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγουν φυσαλίδες .Μετά ανακατεύουμε το μείγμα.

· Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, την ρίγανη στο μείγμα με το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ ( με τον γάντζο) για 8 λεπτά.

· Αφήνουμε περίπου μια ώρα την ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ένα μπολ καλυμμένο με μια πετσέτα σε θερμοκρασία δωματίου.

· Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας την απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και την ανοίγουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλά μας μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.

· Ρίχνουμε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας ,τις ροδέλες κρεμμυδιού , τις ελιές ,λίγη ρίγανη και το τυρί τριμμένο με τα χέρια μας και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού.

· Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200οC.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή