ΥΛΙΚΑ:
· 500ml φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι
· Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ( βιολογικό και ακέρωτο)
· 20γρ. ταχίνι
· 15γρ. corn flour
· 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ( προσθέτω παραπάνω εάν το θέλω πιο γλυκό)
· Λίγο κρόκο κοζάνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Τοποθετώ σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού , το ξύσμα πορτοκαλιού, τον κρόκο Κοζάνης και το corn flour και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
· Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει.
· Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
· Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο.
Η συγκεκριμένη κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γλάσο με βάση κάποιο κέικ της αρεσκείας σας ή να σερβιριστεί σε ένα ποτηράκι με τριμμένα μπισκότα για βάση , την κρέμα πορτοκαλιού ενδιάμεσα και τριμμένη κουβερτούρα από πάνω.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.