Κρέμα πορτοκάλι

Κρέμα πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:

· 500ml φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι

· Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ( βιολογικό και ακέρωτο)

· 20γρ. ταχίνι

· 15γρ. corn flour

· 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ( προσθέτω παραπάνω εάν το θέλω πιο γλυκό)

· Λίγο κρόκο κοζάνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Τοποθετώ σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού , το ξύσμα πορτοκαλιού, τον κρόκο Κοζάνης και το corn flour και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

· Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει.

· Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

· Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο.

Η συγκεκριμένη κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γλάσο με βάση κάποιο κέικ της αρεσκείας σας ή να σερβιριστεί σε ένα ποτηράκι με τριμμένα μπισκότα για βάση , την κρέμα πορτοκαλιού ενδιάμεσα και τριμμένη κουβερτούρα από πάνω.

Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή