Κρέμα πορτοκάλι

Κρέμα πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:

· 500ml φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι

· Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ( βιολογικό και ακέρωτο)

· 20γρ. ταχίνι

· 15γρ. corn flour

· 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ( προσθέτω παραπάνω εάν το θέλω πιο γλυκό)

· Λίγο κρόκο κοζάνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Τοποθετώ σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού , το ξύσμα πορτοκαλιού, τον κρόκο Κοζάνης και το corn flour και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

· Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει.

· Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

· Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο.

Η συγκεκριμένη κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γλάσο με βάση κάποιο κέικ της αρεσκείας σας ή να σερβιριστεί σε ένα ποτηράκι με τριμμένα μπισκότα για βάση , την κρέμα πορτοκαλιού ενδιάμεσα και τριμμένη κουβερτούρα από πάνω.

Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή