Βιογραφικό

Η διατροφολόγος – διαιτολόγος Αγγελοπούλου Μπάρμπαρα διατηρεί το γραφείο της στο Βραχάτι Κορινθίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες και συμβουλές ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση για τη διαχείριση περιστατικών που αφορούν τόσο σε φυσιολογικές, όσο και σε παθολογικές καταστάσεις.

Σπουδές και πρακτική άσκηση

 

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης με βαθμό πτυχίου ¨Άριστα¨.

Πραγματοποίησε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο Γ.Π. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Θεσσαλονίκη, όπου και εργάστηκε αργότερα ως δατροφολόγος-διαιτολόγος στα εξωτερικά ιατρεία του Διαιτολογικού τμήματος.

Παρακολούθησε και πληθώρα ενδονοσοκομειακών σεμιναρίων όσον αφορά στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, στην αντιμετώπιση περιστατικών βαριατρικών επεμβάσεων καθώς και στην διατροφική αντιμετώπιση ασθενούς κατά την νοσηλεία στην ΜΕΘ.

Μπάρμπαρα Αγγελοπούλου Διαιτολογος Κόρινθος

Επαγγελματική εμπειρία

Εργάστηκε για 2 χρόνια ως διατροφολόγος σε ογκολογικό γραφείο καθώς και σε άλλα διαιτολογικά γραφεία και επιμελήθηκε την παραγωγή των ολοκληρωμένων πακέτων διατροφής της εταιρείας Medibalance.

Απο το 2017 ειναι εξωτερική συνεργάτης του κέντρου προδιαθεσιακής γονιδιωματικής embiodiagnostics. To πρώτο γονιδιακό κέντρο στην Ελλάδα που επικεντρώνεται  στους  γενετικούς  παράγοντες  οι οποίοι επηρεάζουν την διατροφή, την  πρόσληψη βάρους και την εμφάνιση νοσημάτων όπως ο διαβήτης, οστεοπόρωση, υπέρταση κλπ.

Απο το 2017 ειναι συνεργάτης της ομάδας The Health Lab. Miας ομάδας εξειδικευμένων επιστημόνων, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού αλλά και την παροχή προγραμμάτων υγείας στο εργασιακό δυναμικό ιδιωτικών, δημόσιων και κοινωνικών φορέων.

Το 2018 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο Master in Eating Disorders από το National Center for Eating Disorders (NCFED) της Μεγαλης Βρετανιας, σε συνεργασια με το Εθνικο Κεντρο Εκπαιδευσης και Αντιμετωπισης Διατροφικων Διαταραχων. (ΚΕΑΔΔ)

Συμμετέχει στα προγράμματα δια βίου μάθησης της ομάδας the Health Lab.

Συμμετέχει επίσης σε σεμινάρια και συνέδρια κλινικής διατροφής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, παρακολουθεί και συμμετέχει στα Μεταπτυχιακά Σεμινάρια Κλινικής Διατροφής της Espen.

Συμμετοχή σε επιστημονικές ενώσεις

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων –Διατροφολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και του ΕΛΙΓΑΣΤ.

Αρθρογραφία και δημόσιες ομιλίες

Αρθρογραφεί σε γνωστά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Επίσης, συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες ενημέρωσης γονέων και παιδιών σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, για θέματα διατροφής καθώς και σε αθλητικούς ομίλους και ακαδημίες έχοντας την διατροφική επίβλεψη αθλητών.

Barbara angelopoulou 2
Scroll to Top