Μέτρηση οξειδωτικού στρες

οξειδωτικο στρες

Μέτρηση οξειδωτικού στρες

Τι είναι το οξειδωτικό στρες;

Οξειδωτικό στρες είναι η φθορά (πρόωρη γήρανση) που προκαλείται στον οργανισμό μας εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής ελεύθερων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι ουσίες που παράγονται από τον οργανισμό μας κατά τη φυσιολογική λειτουργία του όπως όταν γίνεται ο μεταβολισμός των τροφών, όταν αθλούμαστε κ.τ.λ.

Οι ουσίες αυτές είναι απαραίτητες για την εξουδετέρωση και την καταπολέμηση παθογόνων ιών και μικροβίων που εισβάλλουν στο σώμα μας, προστατεύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Υπό κανονικές συνθήκες μόλις οι ελεύθερες ρίζες επιτελέσουν το έργο τους καταστρέφονται από τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας.

Συμβαίνει όμως αυτό;

Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι χαμηλό και εξασθενημένο εξαιτίας

  • της ρύπανσης του περιβάλλοντος
  • καπνίσματος
  • φαρμακευτικής αγωγής
  • έντονου στρες

Το σώμα παράγει πολύ μεγάλες ποσότητες ελεύθερων ριζών τις οποίες το σώμα αδυνατεί να καταστρέψει. Έτσι διαταράσσεται η αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού μας και προκαλείται το οξειδωτικό στρες.

Το οξειδωτικό στρες είναι υπεύθυνο για πλήθος ασθενειών όπως:

  • αλλεργίες
  • υπέρταση
  • στένωση καρωτίδας
  • φλεγμονές
  • δυσκολία απώλειας βάρους
  • ρευματοειδούς αρθρίτιδας
  • διαβήτη
  • αλτσχάϊμερ
  • πάρκινσον
  • εμφράγματος
  • εγκεφαλικού
  • τα περισσότερα είδη καρκίνου
Το οξειδωτικό στρες δεν γίνεται αντιληπτό στα αρχικά στάδια καθώς δεν υπάρχει συμπτωματολογία. Γίνεται αντιληπτό μόνο αφού έχει προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα οι οποίες είναι συχνά μη αναστρέψιμες. Όλες σχεδόν οι παθήσεις παρουσιάζουν μη φυσιολογικές τιμές ελεύθερων ριζών. Μέσω του πρωτοπόρου συστήματος Fras 4 Evolvo γίνεται ακριβώς ποσοτικός προσδιορισμός του επιπέδου των ελεύθερων ριζών πριν προλάβουν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα μετράται επακριβώς και η αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού το πόσο μπορεί να αμυνθεί δηλαδή στις φθορές αυτές.

Πώς γίνεται η μέτρηση

Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη. Αρκεί μόνο μικρή ποσότητα τριχοειδικού αίματος (από το δάχτυλο του χεριού) και κατόπιν γίνεται η αξιολόγηση μέσω του προηγμένου συστήματος φασματομετρίας Fras 4 Evolvo .

Τι πρέπει να προσέξω την ημέρα της μέτρησης

  • να μην έχετε καπνίσει για 4 ώρες πριν από την μέτρηση
  • να μην έχετε φάει ή πιει οτιδήποτε για 4 ώρες πριν από την μέτρηση
  • να μην έχετε πιει νερό για 2 ώρες πριν από την μέτρηση
  • όχι έντονη άσκηση 24 ώρες πριν από την μέτρηση

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Pinterest
Δείτε ακόμα

Related Posts

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Καριόκες χωρίς Ζάχαρη

Καριόκες χωρίς ζάχαρη

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα μπαλάκια μέσα ένα ένα. Συντηρούμε στο ψυγείο.

Κύλιση στην κορυφή