ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )

  • 400ml γάλα καρύδας σε κρέμα
  • 1 κούπα χουρμάδες μουλιασμένοι
  • 4-5 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βάζετε το γάλα καρύδας στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ να παγώσει.
  • Σε λίγο ζεστό νερό μουλιάζετε τους χουρμάδες ώστε να μαλακώσουν και έπειτα τους στραγγίζετε.
  • Βγάζετε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Χτυπάτε στο μπλέντερ το μισό ( 200ml ) από το παγωμένο γάλα καρύδας ( το στερεό μέρος ) μαζί με τους χουρμάδες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Κατόπιν προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα καρύδας , το κακάο και την βανίλια και χτυπάτε ξανά στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια απαλή κρέμα.
  • Μοιράζετε σε 4 μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για λίγες ώρες.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή