ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )
- 400ml γάλα καρύδας σε κρέμα
- 1 κούπα χουρμάδες μουλιασμένοι
- 4-5 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βάζετε το γάλα καρύδας στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ να παγώσει.
- Σε λίγο ζεστό νερό μουλιάζετε τους χουρμάδες ώστε να μαλακώσουν και έπειτα τους στραγγίζετε.
- Βγάζετε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ το μισό ( 200ml ) από το παγωμένο γάλα καρύδας ( το στερεό μέρος ) μαζί με τους χουρμάδες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κατόπιν προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα καρύδας , το κακάο και την βανίλια και χτυπάτε ξανά στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια απαλή κρέμα.
- Μοιράζετε σε 4 μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για λίγες ώρες.