ΥΛΙΚΑ :
- 125 ml γάλα 1,5%
- 125 ml νερό
- 2 κ.σ. νιφάδες δημητριακών πρωινού
- 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. σταφίδες
- 1 κ.σ. ξηρούς καρπούς
- 2 κ.γ. κοφτά κακάο ( προαιρετικά )
- 1 μικρό φρούτο ψιλοκομμένο ( μήλο, 1/2 μπανάνα, αχλάδι )
- κανέλα
- 1 κ.γ. καρβουδισμένο σουσάμι ( προαιρετικά )
- 1 κ.γ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ζεσταίνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε με σταθερό ρυθμό. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες αφήνετε για 30-40 δευτ. ακόμη και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Ρίχνετε την κρέμα σε ένα μπολ όπου προηγουμένως έχετε προσθέσει το ψιλοκομμένο φρούτο με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε ελαφρά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Έπειτα προσθέτετε λίγη κανέλα και αν θέλετε λίγη ακόμα γεύση το καβουρδισμένο σουσάμι.
- Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει τουλάχιστον για 10 λεπτά ή και περισσότερο , ώστε να δέσει καλά και έπειτα προσθέτετε το μέλι, διαφορετικά θα χάσει τη σφιχτή υφή του.