ΥΛΙΚΑ : ( για 2 μερίδες )
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8 -10 μανιτάρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 – 3 κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- 1 ½ κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτετε την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε.
- Αρχίζετε και ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, 1/2 κούπα τη φορά.Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου να πήξει.
- Ρίχνετε το γάλα αμυγδάλου ή σόγιας στη σούπα και αφήνετε στη φωτιά για 8 – 10 λεπτά.
Για γίνει πιο ελαφριά η σούπα μπορείτε να μαράνετε τα κρεμμύδια σε ελάχιστο νερό και στην συνέχεια να προσθέσετε το ελαιόλαδο ώστε να μην τηγανιστούν αλλά ουσιαστικά να βράσουν .