ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ : ( για 2 μερίδες )

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 -10 μανιτάρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 – 3 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 ½ κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτετε την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε.
  • Αρχίζετε και ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, 1/2 κούπα τη φορά.Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου να πήξει.
  • Ρίχνετε το γάλα αμυγδάλου ή σόγιας στη σούπα και αφήνετε στη φωτιά για 8 – 10 λεπτά.

Για γίνει πιο ελαφριά η σούπα μπορείτε να μαράνετε τα κρεμμύδια σε ελάχιστο νερό και στην συνέχεια να προσθέσετε το ελαιόλαδο ώστε να μην τηγανιστούν αλλά ουσιαστικά να βράσουν .

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή