ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ : ( για 2 μερίδες )

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 -10 μανιτάρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 – 3 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 ½ κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτετε την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε.
  • Αρχίζετε και ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, 1/2 κούπα τη φορά.Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου να πήξει.
  • Ρίχνετε το γάλα αμυγδάλου ή σόγιας στη σούπα και αφήνετε στη φωτιά για 8 – 10 λεπτά.

Για γίνει πιο ελαφριά η σούπα μπορείτε να μαράνετε τα κρεμμύδια σε ελάχιστο νερό και στην συνέχεια να προσθέσετε το ελαιόλαδο ώστε να μην τηγανιστούν αλλά ουσιαστικά να βράσουν .

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή