ΜΠΑΛΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΜΠΑΛΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ : ( για περίπου 18 μπαλάκια )

  • 1 φλ. ωμά κάσιους
  • ¾ φλ. νιφάδες βρώμης
  • ½ φλ. χουρμάδες
  • 125 γρ. άγλυκος πουρές μήλου
  • 35 γρ. σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλιας
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ φλ. καρύδια
  • 1/3 φλ. άγλυκη καρύδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ( χρόνος 20’ )

  • Προσθέτετε τα κάσιους, τη βρώμη, τους χουρμάδες, τον πουρέ μήλου, τη σκόνη πρωτεΐνης και τα μπαχαρικά στον επεξεργαστή τροφίμων. Τα χτυπάτε για αρκετά λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μία ασταθής ζύμη.
  • Προσθέτετε το τριμμένο καρότο και τα καρύδια μέχρι να ανακατευτούν καλά. Η ζύμη θα εμφανιστεί ελαφρώς κολλώδης.
  • Ρίχνετε την καρύδα σε ένα μπολ.
  • Σχηματίζετε μπάλες με τη ζύμη και τις κυλάτε πάνω στην καρύδα. Κατόπιν τις τοποθετείτε σε καθαρές θηκούλες μπισκότων μέσα στο ψυγείο και αφήνετε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Αποθηκεύετε τις μπάλες σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να τις καταναλώσετε όλες.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή