ΥΛΙΚΑ : ( για περίπου 18 μπαλάκια )
- 1 φλ. ωμά κάσιους
- ¾ φλ. νιφάδες βρώμης
- ½ φλ. χουρμάδες
- 125 γρ. άγλυκος πουρές μήλου
- 35 γρ. σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλιας
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 καρότο τριμμένο
- ½ φλ. καρύδια
- 1/3 φλ. άγλυκη καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ( χρόνος 20’ )
- Προσθέτετε τα κάσιους, τη βρώμη, τους χουρμάδες, τον πουρέ μήλου, τη σκόνη πρωτεΐνης και τα μπαχαρικά στον επεξεργαστή τροφίμων. Τα χτυπάτε για αρκετά λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μία ασταθής ζύμη.
- Προσθέτετε το τριμμένο καρότο και τα καρύδια μέχρι να ανακατευτούν καλά. Η ζύμη θα εμφανιστεί ελαφρώς κολλώδης.
- Ρίχνετε την καρύδα σε ένα μπολ.
- Σχηματίζετε μπάλες με τη ζύμη και τις κυλάτε πάνω στην καρύδα. Κατόπιν τις τοποθετείτε σε καθαρές θηκούλες μπισκότων μέσα στο ψυγείο και αφήνετε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Αποθηκεύετε τις μπάλες σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να τις καταναλώσετε όλες.