ΥΛΙΚΑ ( για 8-10 μερίδες ) :
- 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 2 κ.σ. κακάο
- 125 – 150 γρ. μπισκότα τύπου “digestive” χωρίς ζάχαρη
- ½ φλιτζ. καρύδια ή ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα
- 2 κ.σ. σταφίδες ή άλλο ξηρό φρούτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Πολτοποιείτε στο μούλτι τις μπανάνες μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
- Προσθέτετε το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ανακατευθεί πολύ καλά και να έχετε μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας.
- Αδειάζετε σε μπολ και προσθέτετε τα μπισκότα σπάζοντας τα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τρίμματα.
- Ανακατεύετε με το κουτάλι και προσθέτετε και τους ξηρούς καρπούς. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αφράτο και λίγο πιο «νερουλό» από τον κλασικό κορμό. Δεν χρειάζεται πλάσιμο με τα χέρια.
- Βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε αλουμινόχαρτο, αδειάζετε πάνω στην λαδόκολλα το μείγμα σας σε σχήμα «κορμού» και τυλίγετε στερεώνοντας το με το αλουμινόχαρτο.
- Το βάζετε στην κατάψυξη για 8 -10 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.
- Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε!