Ομελέτα στην τοστιέρα

Ομελέτα στην τοστιέρα

ΥΛΙΚΑ:

· 2 αυγά (ολόκληρα ή μόνο τα ασπράδια)

· 2-3 ροδέλες πιπεριάς

· 1-2 μανιτάρια κομμένα

· 1-2 κ.σ. τυρί τριμμένο

· Αλάτι

· Πιπέρι

· Ρόκα

· 2-3 ντοματίνια (για γαρνίρισμα)

· 1 κ.γ. ελαιόλαδο ωμό (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Ζεσταίνουμε την τοστιέρα στη μέγιστη θερμοκρασία 2-3 λεπτά.

· Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι, το αλάτι , τα μανιτάρια κ την πιπεριά σε ένα μικρό μπολ.

· Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο της τοστιέρας και ρίχνουμε το μείγμα προσεκτικά επάνω της.

· Καλύπτουμε το μείγμα με ακόμη ένα φύλο λαδόκολλας και κλείνουμε το καπάκι της τοστιέρας.

· Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανάλογα την τοστιέρα , μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η λαδόκολλα εύκολα από την ομελέτα.

· Ρίχνουμε το τυρί και την ρόκα επάνω στην ομελέτα και την διπλώνουμε στα δύο για να λιώσει το τυρί κ ψήνουμε για ακόμη ένα λεπτό.

· Σερβίρουμε με 2-3 ντοματίνια και προαιρετικά ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο ωμό από πάνω για έξτρα γεύση και θρεπτική αξία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα μας ότι υλικό μας αρέσει π.χ. γαλοπούλα ,αβοκάντο κλπ.

Μία κανονική τοστιέρα χωράει περίπου μείγμα μέχρι 2 αυγών για να μην χυθεί το μείγμα έξω από την τοστιέρα.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή