ΥΛΙΚΑ:
· 2 αυγά (ολόκληρα ή μόνο τα ασπράδια)
· 2-3 ροδέλες πιπεριάς
· 1-2 μανιτάρια κομμένα
· 1-2 κ.σ. τυρί τριμμένο
· Αλάτι
· Πιπέρι
· Ρόκα
· 2-3 ντοματίνια (για γαρνίρισμα)
· 1 κ.γ. ελαιόλαδο ωμό (για γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
· Ζεσταίνουμε την τοστιέρα στη μέγιστη θερμοκρασία 2-3 λεπτά.
· Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι, το αλάτι , τα μανιτάρια κ την πιπεριά σε ένα μικρό μπολ.
· Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο της τοστιέρας και ρίχνουμε το μείγμα προσεκτικά επάνω της.
· Καλύπτουμε το μείγμα με ακόμη ένα φύλο λαδόκολλας και κλείνουμε το καπάκι της τοστιέρας.
· Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανάλογα την τοστιέρα , μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η λαδόκολλα εύκολα από την ομελέτα.
· Ρίχνουμε το τυρί και την ρόκα επάνω στην ομελέτα και την διπλώνουμε στα δύο για να λιώσει το τυρί κ ψήνουμε για ακόμη ένα λεπτό.
· Σερβίρουμε με 2-3 ντοματίνια και προαιρετικά ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο ωμό από πάνω για έξτρα γεύση και θρεπτική αξία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα μας ότι υλικό μας αρέσει π.χ. γαλοπούλα ,αβοκάντο κλπ.
Μία κανονική τοστιέρα χωράει περίπου μείγμα μέχρι 2 αυγών για να μην χυθεί το μείγμα έξω από την τοστιέρα.