Ομελέτα στην τοστιέρα

Ομελέτα στην τοστιέρα

ΥΛΙΚΑ:

· 2 αυγά (ολόκληρα ή μόνο τα ασπράδια)

· 2-3 ροδέλες πιπεριάς

· 1-2 μανιτάρια κομμένα

· 1-2 κ.σ. τυρί τριμμένο

· Αλάτι

· Πιπέρι

· Ρόκα

· 2-3 ντοματίνια (για γαρνίρισμα)

· 1 κ.γ. ελαιόλαδο ωμό (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

· Ζεσταίνουμε την τοστιέρα στη μέγιστη θερμοκρασία 2-3 λεπτά.

· Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι, το αλάτι , τα μανιτάρια κ την πιπεριά σε ένα μικρό μπολ.

· Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο της τοστιέρας και ρίχνουμε το μείγμα προσεκτικά επάνω της.

· Καλύπτουμε το μείγμα με ακόμη ένα φύλο λαδόκολλας και κλείνουμε το καπάκι της τοστιέρας.

· Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανάλογα την τοστιέρα , μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η λαδόκολλα εύκολα από την ομελέτα.

· Ρίχνουμε το τυρί και την ρόκα επάνω στην ομελέτα και την διπλώνουμε στα δύο για να λιώσει το τυρί κ ψήνουμε για ακόμη ένα λεπτό.

· Σερβίρουμε με 2-3 ντοματίνια και προαιρετικά ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο ωμό από πάνω για έξτρα γεύση και θρεπτική αξία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα μας ότι υλικό μας αρέσει π.χ. γαλοπούλα ,αβοκάντο κλπ.

Μία κανονική τοστιέρα χωράει περίπου μείγμα μέχρι 2 αυγών για να μην χυθεί το μείγμα έξω από την τοστιέρα.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή