ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )
- 4 μεγάλες πατάτες
- 4 κολοκυθάκια ή 800γρ. βρασμένη κολοκύθα
- 4-5 καρότα
- 1/2 σελινόριζα
- 2 πράσα ( μόνο το λευκό μέρος )
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. γιαούρτι 2% ανά μερίδα προαιρετικά
- ψωμί προαιρετικά για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Κόβετε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα.
- Βράζετε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό (προαιρετικό το αλάτι) για περίπου 20 λεπτά.
- Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, για να κρατήσει το άρωμα του.
- Βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε για 10 λεπτά να σταματήσει ο βρασμός.
- Έπειτα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποιείτε τα λαχανικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρρευστη σούπα. Για πιο αραιή σύσταση μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.
- Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο και χυμό λεμόνι. Μπορεί να συνοδευτεί από μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή φρεσκοψημένο ψωμί.