ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 κολοκυθάκια ή 800γρ. βρασμένη κολοκύθα
  • 4-5 καρότα
  • 1/2 σελινόριζα
  • 2 πράσα ( μόνο το λευκό μέρος )
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. γιαούρτι 2% ανά μερίδα προαιρετικά
  • ψωμί προαιρετικά για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Κόβετε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα.
  • Βράζετε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό (προαιρετικό το αλάτι) για περίπου 20 λεπτά.
  • Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, για να κρατήσει το άρωμα του.
  • Βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε για 10 λεπτά να σταματήσει ο βρασμός.
  • Έπειτα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποιείτε τα λαχανικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρρευστη σούπα. Για πιο αραιή σύσταση μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.
  • Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο και χυμό λεμόνι. Μπορεί να συνοδευτεί από μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή φρεσκοψημένο ψωμί.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή