Υλικά που θα χρειαστείτε
- 500γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9γρ.)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 400ml χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ.ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ.
Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ένα λαδωμένο μπολ ,σε θερμοκρασία δωματίου.
Την ζυμώνουμε ξανά απαλά μέχρι να ξεφουσκώσει και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
Αν θέλουμε αφήνουμε τα μπαλάκια σκεπασμένα ξανά για 15-20 λεπτά να ξεκουραστούν αλλιώς πλάθουμε με τα χέρια και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα σαν πίτα.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ή στην τοστιέρα (χωρίς να την κλείσουμε).