ΥΛΙΚΑ : (για 4 μερίδες )
- 300 γρ. φακές χονδρές
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 δαφνόφυλλα
- αλάτι , πιπέρι
- 4 κ.σ.ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες τριμμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βράζετε τις φακές για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αλλάζετε το νερό, προσθέτετε καινούριο και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και λίγο ακόμη νερό αν χρειαστεί.
- Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και βράζετε για 15 – 20 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσει η σούπα.