Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στοιχεία στην Ελληνική κουζίνα.
Πολλοί τα αγαπάνε ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση και συνταγή. Είναι γρήγορα και εύκολα να φτιαχτούν και προσφέρουν μια ποικιλία από γεύσεις.
Μπορούν να παρασκευάζονται με διάφορα λαχανικά όπως πράσο, πιπεριές, κολοκυθάκια και άλλα. Η συγκεκριμένη πρόταση βασίζεται σε πατάτες, καρότα, μελιτζάνα και κολοκύθι. Λαχανικά που το καθένα ξεχωριστά μας προσφέρει σπουδαία θρεπτικά συστατικά.
Τα μπιφτέκια λαχανικών μπορούν να σερβίρονται το μεσημέρι, το απόγευμα ως σνακ ή ακόμα και για ελαφρύ βραδινό. Συνολικά πρόκειται για ένα υγιές, νόστιμο και εναλλακτικό πιάτο που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Υλικά για 6 μπιφτέκια λαχανικών
- 4 πατάτες
- 3 καρότα
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 1 μικρή μελιτζάνα τριμμένη ωμή
- 1 κολοκύθι τριμμένο ωμό
- λίγο μαϊντανό
- λίγο δυόσμο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
- κύμινο (προαιρετικά)
- 1 τριμμένη φρυγανιά ή 6 κουταλιές της σούπας βρώμη
Πώς να φτιάξετε τα μπιφτέκια λαχανικών
Ψιλοκόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Αφού τα στύψετε καλά ώστε να βγάλουν το ζουμί τους, ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά.
Πλάθετε προσεκτικά τα μπιφτέκια στο παραδοσιακό σχήμα και τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό χαρτί που έχετε τοποθετήσει νωρίτερα στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στο γκρίλ στους 200 ºC για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρετε τα συνοδεύοντας τα με σαλάτα εποχής και φέτα για να απολαύσετε μια ολοκληρωμένη γευστικά πρόταση. Καλή απόλαυση!
Exrta tip
Θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας; Στην ενότητα συνταγές, θα βρείτε πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!