Μπιφτέκια σόγιας

μπιφτέκια σόγιας

Τα μπιφτέκια σόγιας είναι ιδανική επιλογή τόσο για τα άτομα που αποφεύγουν το κρέας όσο και για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό .

Η σόγια είναι ένα ψυχανθές φυτό πλούσιο σε πρωτεΐνη. Το γεγονός ότι περιέχει λυσίνη (ένα απαραίτητο αμινοξύ που συνήθως δεν έχουν οι φυτικές τροφές) την καθιστά την κύρια επιλογή ως υποκατάστατο του κρέατος και γενικώς της ζωικής πρωτεΐνης.

Μάλιστα, η περιεκτικότητα της σόγιας σε πρωτεΐνη είναι παρόμοια με αυτή των οσπρίων. Επίσης, είναι πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία.

Μπορείτε να συνδυάσετε τα μπιφτέκια σόγιας με φρέσκα πολύχρωμα λαχανικά και να αποτελέσουν ένα ελαφρύ γεύμα. Εναλλακτικά, σε αραβικές πίτες ή σάντουιτς. Θα είναι μια εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σνακ στο σχολείο, την δουλειά αλλά και σε μια εκδρομή.

Υλικά για 7 μπιφτέκια σόγιας

  • 200 γραμμάρια κιμάς σόγιας
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας βρώμη (κουάκερ)
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • Δυόσμος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τον κιμά σόγιας για 20 λεπτά και σουρώνετε.

Τρίβετε σ’έναν τρίφτη την ντομάτα, το καρότο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα προσθέτετε στον κιμά. Κατόπιν ψιλοκόβετε και προσθέτετε και τον δυόσμο ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει.

Προσθέτετε τη μία κουταλιά κουάκερ και αν χρειαστεί και τη δεύτερη (αναλόγως με το πόσο υγρά είναι) και αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. Εναλλακτικά τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά

Μπορείτε να τα καταναλώσετε φρεσκοψημένα ή να τα διατηρήσετε στην ψύξη για 2 ημέρες. Μπορείτε επίσης να τα συντηρήσετε στην κατάψυξη έως 3 μήνες.

Extra tip

Προσοχή στην ποσότητα κατανάλωσης της σόγιας σε βρέφη και εγκύους εξαιτίας των φυτόοιστρογόνων που περιέχει. Μην ξεχνάτε να επιλέγετε πάντα βιολογική σόγια.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Η σπιτική πραλίνα φουντουκιού είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα που οποιοσδήποτε μπορεί να ετοιμάσει με ευκολία στο σπίτι. Τα φουντούκια είναι ένας ιδιαίτερα ωφέλιμος καρπός που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Έχουν Ασιατική προέλευση αλλά πλέον καλλιεργούνται σε πολλές ηπείρους. Μάλιστα, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και μάλιστα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και

γιαούρτι αμυγδάλου

Γιαούρτι αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Το γιαούρτι αμυγδάλου αποτελεί μια περισσότερο υγιεινή και εναλλακτική πρόταση του κλασικού γιαουρτιού που προσφέρει περισσότερη νοστιμιά. Είναι μια πρόταση που έχει μηδενική περιεκτικότητα σε λακτόζη την ίδια στιγμή που μας παρέχει ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν χορτοφαγική ή

vegan τούρτα σοκολάτα

Vegan τούρτα σοκολάτα

Συνταγή για vegan τούρτα σοκολάτα με ξηρούς καρπούς που θα αγαπήσουν όλοι ανεξαιρέτως τις διατροφικές τους προτιμήσεις! Οι τούρτες είναι ένας κλασικός και αγαπημένος γλυκός πειρασμός που συνοδεύει γιορτές και ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε αποκλείσει τις τροφές ζωικής προέλευσης από την διατροφή μας; Η ακόλουθη συνταγή για vegan τούρτα

σπανάκι με κοτόπουλο

Σπανάκι με κοτόπουλο

Πεντανόστιμο σπανάκι με κοτόπουλο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι είναι ένα πολύτιμο πράσινο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει σίδηρο (ποιός δεν θυμάται τον θρυλικό Ποπάυ που έτρωγε σπανάκι για να γινει δυνατός;), βιταμίνη C που ενισχύει το

Scroll to Top