Μπιφτέκια σόγιας

μπιφτέκια σόγιας

Τα μπιφτέκια σόγιας είναι ιδανική επιλογή τόσο για τα άτομα που αποφεύγουν το κρέας όσο και για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό .

Η σόγια είναι ένα ψυχανθές φυτό πλούσιο σε πρωτεΐνη. Το γεγονός ότι περιέχει λυσίνη (ένα απαραίτητο αμινοξύ που συνήθως δεν έχουν οι φυτικές τροφές) την καθιστά την κύρια επιλογή ως υποκατάστατο του κρέατος και γενικώς της ζωικής πρωτεΐνης.

Μάλιστα, η περιεκτικότητα της σόγιας σε πρωτεΐνη είναι παρόμοια με αυτή των οσπρίων. Επίσης, είναι πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία.

Μπορείτε να συνδυάσετε τα μπιφτέκια σόγιας με φρέσκα πολύχρωμα λαχανικά και να αποτελέσουν ένα ελαφρύ γεύμα. Εναλλακτικά, σε αραβικές πίτες ή σάντουιτς. Θα είναι μια εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σνακ στο σχολείο, την δουλειά αλλά και σε μια εκδρομή.

Υλικά για 7 μπιφτέκια σόγιας

  • 200 γραμμάρια κιμάς σόγιας
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας βρώμη (κουάκερ)
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • Δυόσμος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τον κιμά σόγιας για 20 λεπτά και σουρώνετε.

Τρίβετε σ’έναν τρίφτη την ντομάτα, το καρότο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα προσθέτετε στον κιμά. Κατόπιν ψιλοκόβετε και προσθέτετε και τον δυόσμο ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει.

Προσθέτετε τη μία κουταλιά κουάκερ και αν χρειαστεί και τη δεύτερη (αναλόγως με το πόσο υγρά είναι) και αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. Εναλλακτικά τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά

Μπορείτε να τα καταναλώσετε φρεσκοψημένα ή να τα διατηρήσετε στην ψύξη για 2 ημέρες. Μπορείτε επίσης να τα συντηρήσετε στην κατάψυξη έως 3 μήνες.

Extra tip

Προσοχή στην ποσότητα κατανάλωσης της σόγιας σε βρέφη και εγκύους εξαιτίας των φυτόοιστρογόνων που περιέχει. Μην ξεχνάτε να επιλέγετε πάντα βιολογική σόγια.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

χούμους από ρεβύθια

Χούμους από ρεβύθια

Το χούμους από ρεβύθια είναι ένα δημοφιλές πιάτο στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Αποτελείται συνήθως από πουρέ από ρεβύθια, σκόρδο, λεμόνι και ταχίνι και σερβίρεται σε συνδυασμό με διάφορα τρόφιμα όπως ψωμί πίτα, λαχανικά και κρέας. Τα ρεβύθια που χρησιμοποιούνται για το χούμους είναι όσπρια πλούσια σε πρωτεΐνες και πολύτιμες φυτικές ίνες.

μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών

Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στοιχεία στην Ελληνική κουζίνα. Πολλοί τα αγαπάνε ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση και συνταγή. Είναι γρήγορα και εύκολα να φτιαχτούν και προσφέρουν μια ποικιλία από γεύσεις. Μπορούν να παρασκευάζονται με διάφορα λαχανικά όπως πράσο, πιπεριές, κολοκυθάκια

διαλειμματική νηστεία

Διαλειμματική νηστεία, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διαλειμματική νηστεία είναι ένα νέο σχετικά μοτίβο διατροφής το οποίο έχει κερδίσει ιδιαίτερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Όταν μιλάμε για την διαλειματική νηστεία εννοούμε την αποχή ή τον περιορισμό κατανάλωσης ποτών και τροφών, για κάποιες ώρες ή ημέρες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι της καθένας με διαφορά χαρακτηριστικά. Είδη της διαλλειματικης νηστείας Διαλειμματική νηστεία 16.8 Ο

σπιτικό παγωτό μπανάνα

Σπιτικό παγωτό μπανάνα

Το σπιτικό παγωτό μπανάνα έχει φανατικούς φίλους που παραδέχονται πως το καταναλώνουν χειμώνα-καλοκαίρι ανεξαρτήτως θερμοκρασίας! Τα παιδιά τρελαίνονται γι’αυτό και μετρούν τις ημέρες μέχρι την εποχή που θα τους επιτραπεί να το καταναλώσουν. Οπότε για όλο αυτό το κοινό και για όλους τους υπόλοιπους ετοίμασα μια συνταγή, η οποία όχι μόνο είναι θρεπτική και υγιεινή

Scroll to Top