Μπιφτέκια σόγιας

μπιφτέκια σόγιας

Τα μπιφτέκια σόγιας είναι ιδανική επιλογή τόσο για τα άτομα που αποφεύγουν το κρέας όσο και για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό .

Η σόγια είναι ένα ψυχανθές φυτό πλούσιο σε πρωτεΐνη. Το γεγονός ότι περιέχει λυσίνη (ένα απαραίτητο αμινοξύ που συνήθως δεν έχουν οι φυτικές τροφές) την καθιστά την κύρια επιλογή ως υποκατάστατο του κρέατος και γενικώς της ζωικής πρωτεΐνης.

Μάλιστα, η περιεκτικότητα της σόγιας σε πρωτεΐνη είναι παρόμοια με αυτή των οσπρίων. Επίσης, είναι πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία.

Μπορείτε να συνδυάσετε τα μπιφτέκια σόγιας με φρέσκα πολύχρωμα λαχανικά και να αποτελέσουν ένα ελαφρύ γεύμα. Εναλλακτικά, σε αραβικές πίτες ή σάντουιτς. Θα είναι μια εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σνακ στο σχολείο, την δουλειά αλλά και σε μια εκδρομή.

Υλικά για 7 μπιφτέκια σόγιας

  • 200 γραμμάρια κιμάς σόγιας
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας βρώμη (κουάκερ)
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • Δυόσμος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τον κιμά σόγιας για 20 λεπτά και σουρώνετε.

Τρίβετε σ’έναν τρίφτη την ντομάτα, το καρότο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα προσθέτετε στον κιμά. Κατόπιν ψιλοκόβετε και προσθέτετε και τον δυόσμο ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει.

Προσθέτετε τη μία κουταλιά κουάκερ και αν χρειαστεί και τη δεύτερη (αναλόγως με το πόσο υγρά είναι) και αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. Εναλλακτικά τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά

Μπορείτε να τα καταναλώσετε φρεσκοψημένα ή να τα διατηρήσετε στην ψύξη για 2 ημέρες. Μπορείτε επίσης να τα συντηρήσετε στην κατάψυξη έως 3 μήνες.

Extra tip

Προσοχή στην ποσότητα κατανάλωσης της σόγιας σε βρέφη και εγκύους εξαιτίας των φυτόοιστρογόνων που περιέχει. Μην ξεχνάτε να επιλέγετε πάντα βιολογική σόγια.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπανάκι με γαρίδες

Γαρίδες με σπανάκι και πλιγούρι

Οι γαρίδες με σπανάκι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό και πεντανόστιμο πιάτο που μαζί με το πλιγούρι δημιουργούν έναν τέλειο διατροφικό συνδυασμό. Πρόκεται για μια πανάρχαια συνταγή που προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου στην οποία ευδοκιμούν και τα δύο βασικά συστατικά της. Γαρίδες με σπανάκι, ένας ενεργειακός & θρεπτικός δυναμίτης Οι γαρίδες είναι μια εξαιρετική

ταμπουλέ

Ταμπουλέ

Το ταμπουλέ είναι μια εξαιρετικά δροσερή πρόταση σαλάτας που θα σας προσφέρει μια πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Φυλλάσεται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες και το εντυπωσιακό είναι πως θα το βρείτε πολύ πιο εύγευστο την δεύτερη ημέρα! Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθι και καρότο για έξτρα γεύση. Πλιγούρι, η

κρέπες για παιδιά

Κρέπες για παιδιά

Θέλετε να φτιάξετε κρέπες για παιδιά και σας απασχολεί το πώς θα φτιάξετε την βάση; Σας έχουμε την λύση! Δεν υπάρχει μικρός η μεγάλος που να μην ακούει την λέξη κρέπα και να μην νιώθει ωραία. Στην Γαλλία, οι κρέπες λογίζονται ως εθνικό έδεσμα και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τις λατρεύουν. Γλυκιά ή

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τα ενδιάμεσα γεύματα έχουν μεγάλη σημασία στην καθημερινή μας διατροφή. Η πολύωρη ασιτία προκαλεί υπογλυκαιμία και όποτε γίνεται αυτό, έχουμε συνήθως την τάση να καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα τροφής στο επόμενο μας γεύμα όποτε και να είναι αυτό. Είτε

Scroll to Top