Μπιφτέκια σόγιας

μπιφτέκια σόγιας

Τα μπιφτέκια σόγιας είναι ιδανική επιλογή τόσο για τα άτομα που αποφεύγουν το κρέας όσο και για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό .

Η σόγια είναι ένα ψυχανθές φυτό πλούσιο σε πρωτεΐνη. Το γεγονός ότι περιέχει λυσίνη (ένα απαραίτητο αμινοξύ που συνήθως δεν έχουν οι φυτικές τροφές) την καθιστά την κύρια επιλογή ως υποκατάστατο του κρέατος και γενικώς της ζωικής πρωτεΐνης.

Μάλιστα, η περιεκτικότητα της σόγιας σε πρωτεΐνη είναι παρόμοια με αυτή των οσπρίων. Επίσης, είναι πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία.

Μπορείτε να συνδυάσετε τα μπιφτέκια σόγιας με φρέσκα πολύχρωμα λαχανικά και να αποτελέσουν ένα ελαφρύ γεύμα. Εναλλακτικά, σε αραβικές πίτες ή σάντουιτς. Θα είναι μια εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σνακ στο σχολείο, την δουλειά αλλά και σε μια εκδρομή.

Υλικά για 7 μπιφτέκια σόγιας

  • 200 γραμμάρια κιμάς σόγιας
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας βρώμη (κουάκερ)
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • Δυόσμος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τον κιμά σόγιας για 20 λεπτά και σουρώνετε.

Τρίβετε σ’έναν τρίφτη την ντομάτα, το καρότο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα προσθέτετε στον κιμά. Κατόπιν ψιλοκόβετε και προσθέτετε και τον δυόσμο ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει.

Προσθέτετε τη μία κουταλιά κουάκερ και αν χρειαστεί και τη δεύτερη (αναλόγως με το πόσο υγρά είναι) και αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. Εναλλακτικά τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά

Μπορείτε να τα καταναλώσετε φρεσκοψημένα ή να τα διατηρήσετε στην ψύξη για 2 ημέρες. Μπορείτε επίσης να τα συντηρήσετε στην κατάψυξη έως 3 μήνες.

Extra tip

Προσοχή στην ποσότητα κατανάλωσης της σόγιας σε βρέφη και εγκύους εξαιτίας των φυτόοιστρογόνων που περιέχει. Μην ξεχνάτε να επιλέγετε πάντα βιολογική σόγια.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

κρέμα με αμάρανθο

Κρέμα με αμάρανθο και χαρουπάλευρο

Η συγκεκριμένη κρέμα με αμάρανθο αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου επιλογές για πρωινό αλλά και για βραδινό. Θεωρώ ότι είναι ένα υπέροχο comfort food καθώς η απαλή υφή της και η γλυκιά γεύση της (χωρίς να περιέχει ίχνος ζάχαρης) μας χαλαρώνει, μας ζεσταίνει και μας αποφορτίζει από μια δύσκολη ημέρα. Αν κρίνω δε από

κέικ με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Κέικ με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Το συγκεκριμένο κέικ με μπανάνα και ξηρούς καρπούς είναι από τα αγαπημένα μου. Είναι απίστευτα χορταστικό και θρεπτικό για μικρά και μεγάλα παιδιά. Πέραν του γεγονότος ότι δεν περιέχει ζάχαρη σε καμμιά μορφή (εκτός αν βάλετε μέλι στην συνταγή αντί για χουρμάδες), περιέχει πάνω από 13 προϊόντα φυτικής προέλευσης. Αυτό φυσικά σημαίνει πως είναι ένα

Μπιφτέκια κοτόπουλου

Μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη είναι μια πολύ καλή εναλλακτική των κλασικών μοσχαρίσιων μπιφτεκιών και κατά την άποψη μου πολύ πιο νόστιμα και ελαφριά. Είναι πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του κοτόπουλου σε λιπαρά αλλά και σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Κ κλπ

μπιφτέκια σόγιας

Μπιφτέκια σόγιας

Τα μπιφτέκια σόγιας είναι ιδανική επιλογή τόσο για τα άτομα που αποφεύγουν το κρέας όσο και για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό . Η σόγια είναι ένα ψυχανθές φυτό πλούσιο σε πρωτεΐνη. Το γεγονός ότι περιέχει λυσίνη (ένα απαραίτητο αμινοξύ που συνήθως δεν έχουν οι φυτικές τροφές) την καθιστά την κύρια επιλογή ως

Scroll to Top