ΥΛΙΚΑ ( για 5 μερίδες ) :
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμηση 2% λιπαρά
- 200 ml γάλα εβαπορέ
- 2 κ.σ. μέλι
- χυμός ενός μικρού λεμονιού
- 10 τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
- 2 κ.σ. αλεσμένους ξηρούς καρπούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα εβαπορέ περίπου στους 40 – 45 βαθμούς Κελσίου ( ίσα ίσα να αντέχει το δάχτυλο τη θερμότητα ), προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Στη συνέχεια, κρυώνετε το μπρίκι σε μπεν μαρί με κρύο νερό και παγάκια.
- Ρίχνετε το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ με το διαλυμένο μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά.
- Αφού κάνετε μία λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα και ξηρούς καρπούς, απλώνετε το μείγμα του μπολ και το γαρνίρετε με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα.
- Το αφήνετε για περισσότερες από 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει.