CHEESE CAKE ME ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

CHEESE CAKE ME ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ ( για 5 μερίδες ) :

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμηση 2% λιπαρά
  • 200 ml γάλα εβαπορέ 
  • 2 κ.σ. μέλι
  • χυμός ενός μικρού λεμονιού
  • 10 τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
  • 2 κ.σ. αλεσμένους ξηρούς καρπούς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα εβαπορέ περίπου στους 40 – 45 βαθμούς Κελσίου ( ίσα ίσα να αντέχει το δάχτυλο τη θερμότητα ), προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  • Στη συνέχεια, κρυώνετε το μπρίκι σε μπεν μαρί με κρύο νερό και παγάκια. 
  • Ρίχνετε το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ με το διαλυμένο μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά.
  • Αφού κάνετε μία λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα και ξηρούς καρπούς, απλώνετε το μείγμα του μπολ και το γαρνίρετε με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα.
  • Το αφήνετε για περισσότερες από 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει.


Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή