Κρέπες από βρώμη

Κρέπες από βρώμη

ΥΛΙΚΑ : ( για 5 – 6 κρέπες )

  • 250 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 500 ml γάλα αμυγδάλου ( χωρίς ζάχαρη )
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό ( φρέσκο )
  • 2 κ.γ ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε ένα μπολάκι βάζετε τη βρώμη, το γάλα , το αλάτι, το λάδι και τα ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε και το αυγό , τη ζάχαρη και τα χτυπάτε όλα μαζί.
  • Αφήνετε το χυλό στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  • Την επόμενη μέρα ( κατά προτίμηση ) σε ένα τηγάνι προσθέτετε λίγο λάδι και λίγο από το μείγμα.
  • Μπορείτε να την γεμίσετε είτε με αλμυρά είτε με γλυκά υλικά. Μια ωραία ιδέα με αλμυρά υλικά είναι :

          – τυρί κίτρινο , ντοματίνια, σπόρους chia και γαρνιτούρα αβοκάντο ή ψητά / ωμά λαχανικά

  • Στην γλυκιά μπορείτε να πρόσθεσετε:
    – μέλι – κακάο , σπόρους chia , αμύγδαλα και gojji berries
    – ταχίνι ή φυστικοβούτυρο με φρέσκα φρούτα μπανάνα ή κεράσια και ξηρούς καρπούς της επιλογής σας ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη
    Αν την επόμενη μέρα ο χυλός είναι πολύ σφιχτός αραιώνετε με λίγο γάλα αμυγδάλου.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή