Αφράτα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη που αγαπούν πολύ τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί.
Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει αρκετά είδη λαχανικών τα οποία προσδίδουν πολύ αφράτη υφή αλλά και πολύ ξεχωριστή γεύση.
Εκτός από αυτό βέβαια είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να εισάγουμε πληθώρα βιταμινών όπως για παράδειγμα η βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο κλπ.
Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη είναι ο πιο εύκολος τρόπος να «κρύψουμε» λαχανικά για όσα παιδάκια δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα. Ειναι επισης ένα φαγητό το οποίο μπορεί να συνοδευτεί με κάποιο δημητριακό ή ψευδό δημητριακό όπως για παράδειγμα ρύζι, κινόα, πλιγούρι και με την συνοδεία μιας σαλάτας να αποτελέσει ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη:
- 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (όσο γίνεται πιο άλιπος)
- 50 γραμμάρια Quaker (βρώμη )
- 1 αυγό
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο (ελάχιστο για να μην κολλήσουν *)
Πώς να φτιάξετε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη
Ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Πλάθετε το μείγμα και σχηματίζετε τα μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.
Ψήνετε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς για 30 έως 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Extra tip
Η παρουσία της βρώμης είναι αυτή που εξασφαλίζει μια ιδιαιτέρως μαλακή υφή στα μπιφτέκια καθώς φουσκώνει με την υγρασία των λαχανικών και δίνει όγκο! Δοκιμάστε την και θα αποζημιωθείτε.
Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη τριμμένη βρώμη στον πάτο του ταψιού πριν τοποθετήσετε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη για ψήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσουν στο ταψί.