Μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη

μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη

Αφράτα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη που αγαπούν πολύ τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί.

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει αρκετά είδη λαχανικών τα οποία προσδίδουν πολύ αφράτη υφή αλλά και πολύ ξεχωριστή γεύση.

Εκτός από αυτό βέβαια είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να εισάγουμε πληθώρα βιταμινών όπως για παράδειγμα η βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο κλπ.

Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη είναι ο πιο εύκολος τρόπος να «κρύψουμε» λαχανικά για όσα παιδάκια δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα. Ειναι επισης ένα φαγητό το οποίο μπορεί να συνοδευτεί με κάποιο δημητριακό ή ψευδό δημητριακό όπως για παράδειγμα ρύζι, κινόα, πλιγούρι και με την συνοδεία μιας σαλάτας να αποτελέσει ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη:

  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (όσο γίνεται πιο άλιπος)
  • 50 γραμμάρια Quaker (βρώμη )
  • 1 αυγό
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο (ελάχιστο για να μην κολλήσουν *)

Πώς να φτιάξετε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη

Ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Πλάθετε το μείγμα και σχηματίζετε τα μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.

Ψήνετε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς για 30 έως 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Extra tip

Η παρουσία της βρώμης είναι αυτή που εξασφαλίζει μια ιδιαιτέρως μαλακή υφή στα μπιφτέκια καθώς φουσκώνει με την υγρασία των λαχανικών και δίνει όγκο! Δοκιμάστε την και θα αποζημιωθείτε.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη τριμμένη βρώμη στον πάτο του ταψιού πριν τοποθετήσετε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη για ψήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσουν στο ταψί.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπιτική μερέντα

Σπιτική μερέντα χωρίς ζάχαρη

Υλικά που θα χρειαστείτε για την σπιτική μερέντα Εκτέλεση Καβουρδίζω τα φουντούκια για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς Χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν Μουλιάζω τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 10 λεπτά , ξεφλουδίζω και χτυπάω μαζί με τα φουντούκια και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πάρω μια λεία κρέμα σοκολατένια

σπιτικά παγωτίνια

Σπιτικά παγωτίνια σάντουιτς

Τα σπιτικά παγωτίνια είναι ένα έξυπνο και δροσιστικό γλύκισμα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι το καλοκαίρι. Ποιός λέει όχι σε παγωτίνια ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού; Οι κλασικές συνταγές και τα παγωτίνια του εμπορίου περιέχουν αρκετή ζάχαρη και διάφορα άλλα συντηρητικά. Εμείς ετοιμάσαμε και σας προτείνουμε την ακόλουθη συνταγή που βασίζει την γλυκιά

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Η μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την παραδοσιακή μαρμελάδα που όλοι γνωρίζουμε. Οι λατρεμένες σε όλους μας μαρμελάδες, σίγουρα μας φέρνουν εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια όπου με ανυπομονησία περιμέναμε να μας ετοιμάσει η γιαγιά τις φέτες μας. Η γεύση ήταν φανταστική, αλλά η μαρμελάδα περιείχε πολύ ζάχαρη. Όλοι

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Το Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κέικ που μπορείς να βρεις. Θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά παντζάρια. Η ετοιμασία του δεν είναι δύσκολη και η γεύση του θα σας αποζημιώσει στο έπακρο. Παντζάρι το ευεργετικό Τα παντζάρια αναφέρονται

Scroll to Top