ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) :
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι
- 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια .
- Βράζετε σε αλατισμένο νερό για 12-14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθετείτε το κουνουπίδι στο μπλέντερ με λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασε, αλέθετε και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε τις ταλιατέλες χωρίς να ξεπλύνετε, προσθέτετε ελαιόλαδο, τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε αμέσως και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.