ΑΥΓΟΜΑΦΙΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΑΥΓΟΜΑΦΙΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ : ( για 6 τμχ.)

  • 5-6 αυγά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3 κρόκους και 2 ασπράδια για 6 μάφιν)
  • 1 καρότο
  • 5-6 μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • μπαχαρικά (τσίλι, κουρκουμας, πιπέρι, αλάτι, βασιλικός, ρίγανη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Τρίβετε το καρότο και το κολοκυθάκι.Ψιλόκοβετε τις πιπεριές. Βάζετε τα μπουκετάκια μπρόκολου στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν ρύζι.
  • Βάζετε σε κάθε θήκη για μάφιν λίγο από κάθε υλικό.
  • Χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε μέσα και τα μπαχαρικά.
  • Βάζετε αρκετά μπαχαρικά γιατί τα μάφιν θα βγουν άγευστα και ανάλατα.
  • Ρίχνετε λίγο αυγό σε κάθε μάφιν και τα βάζετε μέσα στο φούρνο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15’ λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν αφαιρείτε τις θήκες, τα βάζετε σε ένα πιάτο και αφού κρυώσουν τα σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας. Μόνο έτσι δεν θα μαλακώσουν.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή