ΥΛΙΚΑ : ( για 6 τμχ.)
- 5-6 αυγά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3 κρόκους και 2 ασπράδια για 6 μάφιν)
- 1 καρότο
- 5-6 μπουκετάκια μπρόκολου
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- μπαχαρικά (τσίλι, κουρκουμας, πιπέρι, αλάτι, βασιλικός, ρίγανη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Τρίβετε το καρότο και το κολοκυθάκι.Ψιλόκοβετε τις πιπεριές. Βάζετε τα μπουκετάκια μπρόκολου στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν ρύζι.
- Βάζετε σε κάθε θήκη για μάφιν λίγο από κάθε υλικό.
- Χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε μέσα και τα μπαχαρικά.
- Βάζετε αρκετά μπαχαρικά γιατί τα μάφιν θα βγουν άγευστα και ανάλατα.
- Ρίχνετε λίγο αυγό σε κάθε μάφιν και τα βάζετε μέσα στο φούρνο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15’ λεπτά.
- Μόλις ψηθούν αφαιρείτε τις θήκες, τα βάζετε σε ένα πιάτο και αφού κρυώσουν τα σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας. Μόνο έτσι δεν θα μαλακώσουν.