ΑΥΓΟΜΑΦΙΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΑΥΓΟΜΑΦΙΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ : ( για 6 τμχ.)

  • 5-6 αυγά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3 κρόκους και 2 ασπράδια για 6 μάφιν)
  • 1 καρότο
  • 5-6 μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • μπαχαρικά (τσίλι, κουρκουμας, πιπέρι, αλάτι, βασιλικός, ρίγανη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Τρίβετε το καρότο και το κολοκυθάκι.Ψιλόκοβετε τις πιπεριές. Βάζετε τα μπουκετάκια μπρόκολου στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν ρύζι.
  • Βάζετε σε κάθε θήκη για μάφιν λίγο από κάθε υλικό.
  • Χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε μέσα και τα μπαχαρικά.
  • Βάζετε αρκετά μπαχαρικά γιατί τα μάφιν θα βγουν άγευστα και ανάλατα.
  • Ρίχνετε λίγο αυγό σε κάθε μάφιν και τα βάζετε μέσα στο φούρνο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15’ λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν αφαιρείτε τις θήκες, τα βάζετε σε ένα πιάτο και αφού κρυώσουν τα σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας. Μόνο έτσι δεν θα μαλακώσουν.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή