Αυγομάφινς

Αυγομάφινς

Τα αυγομάφινς είναι ένα σνακ που πραγματικά θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.

Μπορείτε να τα έχετε μαζί σας για σνακ σε εξωτερικές δραστηριότητες στο βουνό ή την θάλασσα. Είναι επίσης ιδανική επιλογή για πρωινό, απογευματινό, μεταπροπονητικό γεύμα ή ακόμη και για βραδινό με την συνοδεία κάποιου λαχανικού.

Διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 ημέρες για να τα καταναλώσετε αργότερα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για 6 αυγομάφιν

  • 3 αυγά
  • 1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ή ό,τι έχετε
  • λίγο γάλα 1,5%
  • 2-3 μανιτάρια πορτομπέλο ή ό,τι έχετε κομμένα σε κομματάκια
  • 2-3 ντοματίνια κομμένα σε κομματάκια
  • 4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί ή ανθότυρο
  • πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (εγώ δεν βάζω να σας πω την αλήθεια)
  • 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους chia
  • ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο για λάδωμα στα φορμάκια

Πώς να φτιάξετε τα αυγομάφινς

Χτυπάμε τα αυγά με όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και μοιράζουμε στα φορμάκια τα οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει

Προσοχή, γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι την μέση για να μην ξεχειλίσουν με το ψήσιμο! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή