Αυγομάφινς

αυγομάφινς

Τα αυγομάφινς είναι ένα σνακ που πραγματικά θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.

Μπορείτε να τα έχετε μαζί σας για σνακ σε εξωτερικές δραστηριότητες στο βουνό ή την θάλασσα. Είναι επίσης ιδανική επιλογή για πρωινό, απογευματινό, μεταπροπονητικό γεύμα ή ακόμη και για βραδινό με την συνοδεία κάποιου λαχανικού.

Διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 ημέρες για να τα καταναλώσετε αργότερα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για 6 αυγομάφιν

  • 3 αυγά
  • 1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ή ό,τι έχετε
  • λίγο γάλα 1,5%
  • 2-3 μανιτάρια πορτομπέλο ή ό,τι έχετε κομμένα σε κομματάκια
  • 2-3 ντοματίνια κομμένα σε κομματάκια
  • 4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί ή ανθότυρο
  • πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (εγώ δεν βάζω να σας πω την αλήθεια)
  • 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους chia
  • ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο για λάδωμα στα φορμάκια

Πώς να φτιάξετε τα αυγομάφινς

Χτυπάμε τα αυγά με όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και μοιράζουμε στα φορμάκια τα οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει

Προσοχή, γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι την μέση για να μην ξεχειλίσουν με το ψήσιμο! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή