Τα αυγομάφινς είναι ένα σνακ που πραγματικά θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.
Μπορείτε να τα έχετε μαζί σας για σνακ σε εξωτερικές δραστηριότητες στο βουνό ή την θάλασσα. Είναι επίσης ιδανική επιλογή για πρωινό, απογευματινό, μεταπροπονητικό γεύμα ή ακόμη και για βραδινό με την συνοδεία κάποιου λαχανικού.
Διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 ημέρες για να τα καταναλώσετε αργότερα.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 6 αυγομάφιν
- 3 αυγά
- 1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ή ό,τι έχετε
- λίγο γάλα 1,5%
- 2-3 μανιτάρια πορτομπέλο ή ό,τι έχετε κομμένα σε κομματάκια
- 2-3 ντοματίνια κομμένα σε κομματάκια
- 4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί ή ανθότυρο
- πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (εγώ δεν βάζω να σας πω την αλήθεια)
- 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους chia
- ρίγανη
- λίγο ελαιόλαδο για λάδωμα στα φορμάκια
Πώς να φτιάξετε τα αυγομάφινς
Χτυπάμε τα αυγά με όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και μοιράζουμε στα φορμάκια τα οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει
Προσοχή, γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι την μέση για να μην ξεχειλίσουν με το ψήσιμο! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.