ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) :
- 500γρ. μανιτάρια λευκά ή portobello
- 500γρ. κριθαράκι μέτριο
- 500γρ. χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1/4 κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σοτάρετε για λίγα λεπτά το κριθαράκι στο μισό ελαιόλαδο και το ρίχνετε σε ένα πυρέξ ή ταψί.
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι ιδρώνετε πρώτα τα μανιτάρια και στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Έπειτα προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά και τα ρίχνετε στο πυρέξ ή το ταψί με το κριθαράκι.
- Προσθέτετε 2 – 3 μεγάλα ποτήρια νερό, ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 – 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν το νερό σωθεί κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε κι άλλο.
- Βγάζετε από το φούρνο και αν είναι στεγνό προσθέτετε λίγο νερό και ανακατεύετε.