Τα σπιτικά παγωτίνια είναι ένα έξυπνο και δροσιστικό γλύκισμα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι το καλοκαίρι.
Ποιός λέει όχι σε παγωτίνια ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού; Οι κλασικές συνταγές και τα παγωτίνια του εμπορίου περιέχουν αρκετή ζάχαρη και διάφορα άλλα συντηρητικά.
Εμείς ετοιμάσαμε και σας προτείνουμε την ακόλουθη συνταγή που βασίζει την γλυκιά γεύση της στα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν οι μπανάνες και το μέλι.
Μπανάνες ως κύρια γέμιση για τα σπιτικά παγωτίνια
Οι μπανάνες αποτελούν ένα αγαπημένο φρούτο.
Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, μας προσφέρουν μαγνήσιο και μας γεμίζουν ενέργεια. Ακόμη, ενισχύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία και βοηθούν την διαδικασία της πέψης.
Υλικά που θα χρειαστείτε για τα σπιτικά παγωτίνια
- 5 μπανάνες
- 30 μπισκότα πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
- 30 γραμμάρια δημητριακά βρώμης (προαιρετικά)
Πώς να φτιάξετε τα σπιτικά παγωτίνια
Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια και τις τοποθετούμε σε σακουλάκι στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες. Τις αφαιρούμε και τις χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να πάρουν την μορφή κρέμας.
Ρίχνουμε το μέλι και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε 15 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο σε 3 σειρές από 5.
Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας από πάνω, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 15 μπισκότα.
Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 με 12 ώρες.
Αφαιρούμε, αναποδογυρίζουμε την παγωμένη πλάκα με τα μπισκότα και τα κόβουμε με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι ώστε να δημιουργηθούν 15 παγωτίνια σάντουιτς.
Προαιρετικά γαρνίρουμε τα πλαϊνά με τριμμένα δημητριακά βρώμης.
Δείτε όλες τις συνταγές
Σας άρεσε η συνταγή για τα σπιτικά παγωτίνια;
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!