ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 κρεμμύδια ξερά και 2 φρέσκα
- λίγο άνηθο και μαϊντανό
- 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα ή χυμό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, κατόπιν το κόβετε σε χονδρά κομμάτια.
- Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα κόβετε σε κομμάτια.
- Πρώτα αχνίζετε σε λίγο νερό τα κρεμμύδια με τον άνηθο και τον μαϊντανό και μετά προσθέτετε και τα καλαμάρια.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα και το νερό και αφού έχουν βράσει αρκετά τα καλαμάρια και έχουν μαλακώσει, τότε ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη.
- Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό προσθέτετε και το ελαιόλαδο.