ΥΛΙΚΑ : (για 40τμχ.)
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- ½ φλιτζ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- λίγη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Αρχικά βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύετε λίγο και έπειτα ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Βράζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Σε ένα ταψί στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και με 1 κουταλάκι παίρνετε λίγο από το υλικό και σχηματίζετε τις καραμέλες.
- Αφήνετε να σταθεροποιηθούν για 20 – 30 λεπτά και έπειτα πασπαλίζετε με άχνη για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
l