ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΠΑΔΙΑ

ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΠΑΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ :

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής
  • 250 γρ. μέλι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 2 πορτοκάλια, ξύσμα
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάτε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στον κάδο του μίξερ.
  • Ξύνετε τη φλούδα των πορτοκαλιών και την προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το γιαούρτι και χτυπάτε για άλλα δυο λεπτά.
  • Κοσκινίζετε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
  • Προσθέτετε προαιρετικά σταφίδες ,ξηρούς καρπούς ή δάκρυα μαύρης σοκολάτας για έξτρα γεύση.
  • Ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη.
  • Απλώνετε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνετε για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή