ΥΛΙΚΑ :
- 250 γρ. αλεύρι ολικής
- 250 γρ. μέλι
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 80 ml ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 2 πορτοκάλια, ξύσμα
- 1 ½ κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. baking soda
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάτε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στον κάδο του μίξερ.
- Ξύνετε τη φλούδα των πορτοκαλιών και την προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το γιαούρτι και χτυπάτε για άλλα δυο λεπτά.
- Κοσκινίζετε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτετε προαιρετικά σταφίδες ,ξηρούς καρπούς ή δάκρυα μαύρης σοκολάτας για έξτρα γεύση.
- Ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη.
- Απλώνετε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνετε για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.