ΥΛΙΚΑ :
- 1 ποτήρι γάλα χωρίς λακτόζη ( 250ml )
- 1 αυγό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ στέβια ή αγαύη
- 2 κ.σ. λίγο ελαιόλαδο
- 3 – 4 κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως
- 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι ντίνγκελ
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. cranberries
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- μοσχοκάρυδο
- κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σ’ένα μπωλ χτυπάτε μαζί γάλα, αυγό, στέβια, ελαιόλαδο και στο τέλος προσθέτετε τα δημητριακά ολικής.
- Σ’ένα άλλο μπολ προσθέτετε όλα τα άλλα υλικά. Αφού έχετε ανακατέψει καλά ενώνετε τα δύο μείγματα.
- Για την επικάλυψη βάζετε λίγα δημητριακά με λίγο ελαιόλαδο.
- Αλείφετε μια φόρμα με ελαιόλαδο και αλεύρι για να μην κολλήσει το μείγμα και το βάζετε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.