ΚΕΪΚ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 ποτήρι γάλα χωρίς λακτόζη ( 250ml )
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ στέβια ή αγαύη
  • 2 κ.σ. λίγο ελαιόλαδο
  • 3 – 4 κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι ντίνγκελ 
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. cranberries
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σ’ένα μπωλ χτυπάτε μαζί γάλα, αυγό, στέβια, ελαιόλαδο και στο τέλος προσθέτετε τα δημητριακά ολικής.
  • Σ’ένα άλλο μπολ προσθέτετε όλα τα άλλα υλικά. Αφού έχετε ανακατέψει καλά ενώνετε τα δύο μείγματα.
  • Για την επικάλυψη βάζετε λίγα δημητριακά με λίγο ελαιόλαδο.
  • Αλείφετε μια φόρμα με ελαιόλαδο και αλεύρι για να μην κολλήσει το μείγμα και το βάζετε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή